gastbok.gif (2958 bytes)         
Läs eller skriv i TORE and the NO SMOKERS®
gästbok!          
 HEM | BANDET | SPELNINGAR | BILDER | LÅTTEXTER | HISTORIA | WEBSHOP | GAGE | LÄNKAR | @ KONTAKT
Historien om
TORE and the NO SMOKERS
®


1996-1997
I augusti 1996 träffas Conny Carlsson (Trummor), Jani Kataja (Gitarr), Thomas Pichler (Keyboard) samt Fredrik Nyberg (Sång) på fritidsledarutbildningen i Skarpnäck i Södra Stockholm. Alla killarna gillar rock och startar ett band tillsammans som får namnet "Skolbandet". De gör två uppträdanden på skolan innan de splittras i maj 1997. De vet dock inte då att skolbandet är början på historien om TORE and the NO SMOKERS
®. Under stora delar av 1997 spelar Conny Carlsson (Trummor) och Jani Kataja (Gitarr) i hårdrocksbandet Sideburns. I detta band finns även Fredrik Schönbeck (Bas) med.

trum_goril.gif (33268 bytes)


barn1.gif (17759 bytes)

1998
Den 19 november bildar Conny Carlsson (Trummor) det rökfria barnbandet TORE and the NO SMOKERS
® . I bandet ingår Jani Kataja (Gitarr), Fredrik Schönbeck (Bas) och Fredrik Nyberg (Sång) De hade fått fyra julspelningar på Ålstensskolan i Bromma i västra Stockholm. Allt blir succé och killarna bestämmer sig att satsa på bandet.

1999
I januari släpper TORE and the NO SMOKERS
® sin konsert från december på video (VHS). Men det är bara barnen på Ålstensskolan som får ta del av den. På Ålstensskolan får barnen låna den. Det blir en stor succé och som mest är det två månaders väntetid! Under resten av året börjar TORE and the NO SMOKERS® göra spelningar lite här och där i Stockholmsområdet. 

utekonsert1.gif (18181 bytes)


2000
Under våren gör TORE and the NO SMOKERS
® spelningar runt om i Brommaområdet. De uppträder på ishallar, skolor, valborgsfirande samt på fritidsgårdar. I september går killarna in i studion och på två dagar spelar de in en Maxi-CD med fem låtar. Den släpps i november och heter kort och gott TORE and the NO SMOKERS®. I december gör TORE en miniturné i Stockholmsområdet och hinner med fem konserter på en ENDA dag.


2001
I februari är TORE and the NO SMOKERS
® med i Tv-programmet Absolut Stockholm. I april genomför de en turné på Gotland. På fem dagar hinner de göra 11 konserter för totalt 2.500 barn, skriva ca: 1.000 autografer, vara med i direktsändning i radion, vara med i lokaltidningen två gånger samt säljer slut alla sin skivor. I november firar TORE and the NO SMOKERS® tre år som band genom att ha en konsert på Högalidsskolan i Stockholm. SVT är där och spelar in hela konserten och i december gör Lilla Löpsedeln ett reportage om killarna. Den visas i SVT vid två tillfällen.

barn3.gif (22867 bytes)

2002
I januari går killarna i TORE and the NO SMOKERS
® in i studion och spelar in en singel med tre låtar. Singeln får namnet ”Ingrid Rökare” och släpps i april genom att killarna gör tre releasepartyn på en och samma dag i Stockholm. Skivan säljer bra och den går även att köpa i utvalda skivbutiker. I september börjar deras hemsida komma igång. Innan året är slut lämnar Fredrik Nyberg (Sång) bandet.

2003
I januari börjar killarna arbeta på nytt material utan sångare. Under våren prövar de att spela in deras låt LUKTISAR i studion.
Torsdagen 20 november, fem år efter att TORE and the NO SMOKERS® startade träffas killarna på ett café på Södermalm i Stockholm med sin nya sångare. Där bestämmer de att de skall satsa på bandet igen. Deras nya sångare blir ingen mindre än Thomas Pichler som var med i ”skolbandet” på Stockholms Folkhögskola 1996-1997. Redan 10 december står killarna på scenen tillsammans. Denna gång är det Engelbrektsskolan på Östermalm som har turen att få njuta av tre härliga konserter med killarna. Efter konserterna väntar ett milt sagt kaotiskt besök i skolans matsal där barnen nästan bråkar om vilka som skall sitta och äta med TORE and the NO SMOKERS®. Succé med andra ord!


2004
TORE and the NO SMOKERS
® fortsätter att skriva nytt material som med tiden skall generera i en ny härlig skiva. Under året har TORE and the NO SMOKERS® åkt runt i Stockholmsområdet med sin rökfria rockturné. De har spelat på samtliga 13 grundskolor på Östermalm i Stockholm. Där träffar de över 2.000 glada, spontana, blyga, livliga, häftiga, coola & rockiga barn.  De hinner även med att spela på fritidshem, parklekar och på mellanstadiediscon. I september slutar Thomas Pichler (Sång) i bandet för att satsa på en karriär som operasångare!


2005
Under året fortsätter TORE and the NO SMOKERS
® otröttligt att åka runt med sin rökfria show. De spelar bla på 6 grundskolor i Bromma, 3 i Skärholmen samt 5 i Vantör i Stockholm. I februari prövar de för första gången sin nya låt: SNUTTIS på publiken. Succé och jubel kommer som följd. Under hösten lämnar Jani Kataja (Gitarr) och Fredrik Schönbeck (Bas) bandet. Laguppställningen blir istället gotländsk! Christoffer Carlsson (Sång) och Andreas Augustsson (Bas) tillkommer i december.

2006
TORE and the NO SMOKERS
® kompletteras i februari av Robin Larsson (Gitarr). Bandet repar som aldrig för och nytt fräscht material tillkommer innan de gör scendebut i maj. Samma månad går det in i studion och börjar inspelningen av sin första fullängdsskiva. Den beräknas komma ut under hösten. Singeln Äldre/Luktisar släpps i juni samma år.
2007-2010
Kommer TORE and the NO SMOKERS
® att synas och höras när de spelar över hela Sverige! Bli inte förvånad om du upptäcker dem på Gröna Lund i Stockholm eller på något coolt after beachställe för barn. Självklart kommer även TORE and the NO SMOKERS® fortsätta att släppa spännande skivor och under denna tid kommer de att vinna Grammis ”för bästa barnskiva”. Vi får väl se hur det blir i framtiden men en sak är i alla fall säker… Alla killarna i TORE and the NO SMOKERS® kommer självklart inte att röka!!!
TORE and the NO SMOKERS® 2006